CEEAAM - Bemutatkozás

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A CEE Acitve Asset Management Zrt. 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy magyar és más közép-kelet európai befektetők számára nyújtson befektetési szolgáltatásokat, végezzen vagyonkezelést.

A céget szakmai befektetők jegyzik, akik aktív szerepet vállalnak a társaság vezetésében. A management célja, hogy egy modern, rugalmas és nyitott szemléletű céget vigyen sikerre, ami a nemzetközi szakmai berkekben is elismert.

A CEEAAM Zrt. tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeli, Engedélyezési szám: EN-III-63/2010. A cég prudens működésének záloga nemcsak az állami felügyelet, hanem a cégvezetőinek személyes felelőssége, akik magánvagyonukkal és piaci hírnevükkel felelnek a törvényes működésért. A cég tagja a Befektető-védelmi Alapnak is. A CEEAAM Zrt. saját tőkéje a törvényben előírt összeg többszöröse, a tulajdonosok ezt a magas megfelelési mutatót hosszú távon is fent kívánják tartani.

A társaság független más pénzügyi szolgáltatótól, banktól, így a befektetési politika megalkotásakor is nagyobb szabadságot élvez, mely ügyfelei számára magasabb hozamot, alacsonyabb költségeket eredményezhet.

A CEEAAM Zrt. nem végez saját számlás befektetési tranzakciókat, így az ügyfél-vagyon kezelése elfogulatlanul, objektív módon valósulhat meg.

Tevékenység

A befektetési vállalkozás fő profilja a vagyonkezelés. Az alacsony kamatlábak mellett egyre nehezebb a múltban megszokott látványos hozamot elérni egyszerű bankbetétekkel, illetve állampapír-piaci befektetésekkel, éppen ezért egyre több megtakarításokkal rendelkező magánszemély és szervezet keresi professzionális vagyonkezelő szervezetek szolgáltatásait. A CEEAAM Zrt-nél biztosított a vagyon magas színvonalú kezeléséhez elengedhetetlen különleges szaktudás, piaci tapasztalat.

Ügyfelek

A CEEAAM Zrt. üzletfelei jellemzően a közép-kelet európai régióból származnak és megtalálhatóak köztük jelentős magánvagyonnal rendelkező magánszemélyek, valamint vállalatok.

Befektetési Stratégia

A cég nevében említett CEE rövidítés a Central-Eastern European jelzőt takarja, mely arra utal, hogy a vállalkozás első sorban az Európai Unió újonnan csatlakozott tagjai piacaira fókuszál, többek között ebben a régióban valósítja meg befektetései zömét, legyen szó részvény, kötvény illetve devizákkal kapcsolatos tranzakciókról.

Az aktív jelző azért került a cégnévbe, mert a CEEAAM Zrt. kifejezetten az aktív befektetési politikát kereső ügyfelek igényeit hivatott kielégíteni. A 2008-as válság rámutatott a benchmark-követő vagyonkezelési technikák hiányosságaira és előtérbe kerültek az abszolút hozamot megcélzó stratégiák. A CEEAAM portfólió kezelői folyamatosan értékelik a piacot és döntéseket hoznak, amint egy-egy befektetési eszköz esetében úgy ítélik meg, hogy a befektetés elvárt hozama és a felmerülő kockázat nincs egyensúlyban. A döntés generálhat vételt, illetve eladást egyaránt. Az aktív vagyonkezelési technika egy szigorú kockázatkezelési módszerrel párosul elkerülendő a nagymértékű értékcsökkenést, konzerválva az elért hozamot.

Munkatársaink

Az emberek minden szolgáltató, de különösen a vagyonkezelők legfontosabb erőforrásai. A CEEAAM Zrt. előtérbe helyezi a személyes bizalmi kapcsolatot ügyfeleivel és hosszútávú együttműködésre törekszik, ezért egy alacsony létszámú, de stabil munkavállalói kört alkalmaz. A CEEAAM Zrt. alkalmazottai magasan képzett és tapasztalt szakemberek, akik több mint 10 éves értékpapírpiaci tapasztalattal rendelkeznek.